מטבעות הקריפטו הם כמו כלי השקעה חדשים שהתפשטו הרבה בין האנשים בזמן האחרון. הם הפכו לבחירה פופולרית בקרב משקיעים, שהעדיפו להשקיע את הכסף שלהם במטבעות דיגיטליים במקום בהשקעות קלאסיות כמו מניות ואג"ח. ככל שהעניין במטבעות הקריפטו גובר, יש צורך גם בצורה בטוחה לשמור עליהם. לכן, התפתח המונח "ארנק דיגיטלי" שמשמש כמקום בטוח לאחסון מטבעות דיגיטליים. במאמר הבא תבינו כל מה שצריך על סוגי הארנקים ואיך עובדים איתם!
סוגי ארנקים למסחר במטבעות קריפטוגרפיים
יש שני סוגים של ארנקים לשמור על הכסף שלכם ברשת הבלוקצ’יין:
- ארנקים חמים – ארנקים אלה תמיד מחוברים לרשת, והם קלים להשתמש בהם. אבל הם גם יכולים להיות יותר פתוחים לפריצות או לגניבות. ארנקים חמים יכולים להיות באתר של החברה שמנהלת את הארנק, באפליקציה של הטלפון שלכם או בתוכנה של המחשב שלכם. למשל כאשר תפתחו חשבון מסחר בבורסת Binance, אוטומטית ייפתח לכם גם ארנק חם שדרכו תוכלו לסחור במטבעות דיגיטליים.
הרבה אנשים אומרים שהאפליקציות של הטלפון הן הכי נוחות והכי קלות להבין. וגם התוכנות של המחשב, שלרוב הן עשויות מקוד שכולם יכולים לראות, מאפשרות לכם לשנות את הארנק כמו שאתם רוצים ולהרגיש יותר בטוחים. - ארנקים קרים – ארנקים אלה לא מחוברים לרשת כל הזמן, והם יותר בטוחים מפני התקפות או גניבות. לרוב, הארנקים הם כמו כוננים קטנים שאתם חוברים למחשב או לטלפון שלכם כשאתם רוצים לבדוק את הכסף שלכם או לעשות עסקה. היום, יש גם אפליקציות שאתם יכולים להוריד לטלפון שלכם שעובדות כמו ארנקים קרים. הן לא מחוברות לרשת הבלוקצ’יין, אבל הן מאפשרות לכם לשלוח ולקבל כסף בקלות ובמהירות. שיטה זו נחשבת הבטוחה ביותר אך היא גם מסורבלת יותר ויש עלות ראשונית לרכישת הקונן.
עלות הארנקים
המחירים של ארנקי הדיגיטל הם דבר שחשוב לדעת עליו. יש כמה ארנקים בשוק, והמחירים שלהם יכולים להשתנות.
בטווח הנמוך של המחירים, תמצאו ארנקים פשוטים ומאובטחים, כמו ה-TREZOR ONE ב-69$ או ה LEDGER nano s plus ב-80$.
בטווח הבינוני, יש אפשרות לרכוש את הארנק TREZOR T ב-219$ או את הnano X של לדג'ר בכ-145$.
בטווח העליון,אם אתם מחפשים ארנק מתקדם יותר, הLEDGER Stax זמין ב-300$ וכמובן עוד ארנקים מתקדמים יותר.
חשוב לזכור שמחירי הארנקים אינם כוללים דמי משלוח ומסים בדרך כלל אם אתם מזמינים מהאתרים הראשיים שבהם נמכרים הארנקים.

לדוגמה, אם נדבר על ארנק ה ל LEDGER:
ב"לדג'ר", יש כמה סוגים של ארנקים דיגיטליים ואביזרים נוספים שכדאי להכיר לפני בחירה.
הארנק הדיגיטלי Ledger Nano S Plus הוא אחד מסוג הארנקים הזמינים, והוא שונה מהארנק Ledger Nano X. שני הארנקים הללו הם ארנקים חומרה שנוצרו ופותחו על ידי מומחים בעולם הקריפטו, והם מתחרים ישירים לארנקים של טרזור (Trezor). ההבדלים העיקריים ביניהם הם שה"ננו S" אינו תומך ב-Bluetooth ולא יתחבר למערכות IOS של אפל.
כמו כל ארנק דיגיטלי קר (שאינו מחובר לאינטרנט), גם שני הארנקים הללו מגיעים בצורת כונן קשיח חיצוני שנתקשר לניידים או למחשבים באמצעות USB ומצוידים ברמת הצפנה גבוהה.
לאחרונה, בלדג'ר הושק ארנק חדש בשם Ledger Stax, שהוא העתיד של ארנקים דיגיטליים. הארנק מגיע עם מסך מגע מלא המאפשר צפייה בסטטוס המטבעות שלך, טעינה אלחוטית, אבטחה משודרת ושלל פיצ'רים נוספים.
האם כל הארנקים מחוברים לכל המטבעות וכל רשתות הבלוקצ'יין?
כפי שפרטנו קודם, ישנם שני סוגים של ארנקים – חמים וקרים. ההבחנה ביניהם קשורה לאיפה נשמר המפתח הפרטי ואיך הארנק מתחבר לרשת.
חשוב לזכור שכל ארנק יש לו רמת אבטחה משלו, ולא כל אחד מהם יתאים לכל מטבע. בגלל זאת, יש אנשים שבוחרים להשתמש במספר ארנקים שונים בו זמנית. הארנקים יכולים להבחין גם בין סוגי המטבעות, לדוגמה, ייתכן שיהיו ארנקים מיועדים לביטקוין, אחרים לאתריום, וכך הלאה למטבעות נוספים.
אפשר לראות כי ארנקים יכולים להיות שונים ממטבע למטבע, תלוי בצורך האישי של המשתמש.
באתר של כל ארנק וארנק, תוכלו לראות באיזה רשתות ובאיזה מטבעות הוא תומך ועל פי כך לקבל החלטה. לרוב, הארנקים היקרים יותר יתמכו ברוב המוחלט של הרשתות והמטבעות

מה אתם חייבים לדעת לפני שתרכשו ארנק דיגיטלי
לפני שאתם קונים ארנק דיגיטלי או מורידים אפליקציה ייעודית, יש כמה מושגים שחשוב להבין.
אחד מהם הוא מושגי המפתח – מפתח פרטי, מפתח ציבורי וכתובת.
בכל ארנק, תמצאו צמד מפתחות: מפתח פרטי ומפתח ציבורי.
שני המפתחות משמשים יחד בפונקציה מתמטית שמאפשרת לכם לבצע פעולות ברשת הבלוקצ'יין.
המפתח הציבורי יוצר את הכתובת שלכם, הנדרשת לקבלת מטבעות. לעומתם, המפתח הפרטי נשמר בצורה בטוחה מחוץ לרשת ומסייע לכם לגשת לכסף שלכם בתוך הארנק.
אם אתם רוצים לקבל מטבע ממישהו, יהיה עליכם לשתף עימו את הכתובת המלאה שלכם, הכוללת בין 27 ל-34 תווים בספרות ואותיות לועזיות.
המפתח הפרטי הוא דבר שלא ישותף עם אחרים וחשוב לשמור אותו במקום בטוח מחוץ לרשת. גם לשמירה נוספת מומלץ לשקול שני מקומות סודיים שלא יהיו נגישים לאנשים זרים.
שימו לב שכדאי לרכוש ארנק סגור שלא היה בשימוש של מישהו אחר ועדיף לרכוש מהאתרים הראשיים ולא מאתרים צד ג' למרות שהמחירים שם יכולים להיות זולים יותר.
תזכרו, בסופו של יום, למי שיש גישה לארנק הקר שלכם, יש לו גישה לכסף שלכם.
בנוסף, כדאי מאוד לאבטח את הארנק בכל אמצעי האבטחה הקיימים בו על מנת למנוע שימוש לרעה בו. זהו, עכשיו אתם יודעים כל מה שצריך לדעת על ארנקים דיגיטליים, חמים וקרים!