השקעות דיבידנד – למה, כמה ואיך עושים את זה

השקעה בדיבידנדים

המדריכים כתובים בלשון זכר לשם הנוחות אך מיועדים לכולם/ן!

זה נושא שכל כך הייתי יכול לסבך.. אבל בואו ננסה לעשות אותו פשוט! לא לדאוג.. בסוף המדריך יש סיכום של כל החומר, אך מומלץ לקרוא את כל המדריך באופן מלא. זהו הולך להיות המדריך המסובך (סוג של?) הראשון מבין סדרת המדריכים שלנו. אז תכינו כוס קפה עם איזו חתיכת עוגה נחמדה ליד ובואו נתחיל!

מהי בכלל השקעה בדיבידנדים?

נתחיל מלהבין מה הוא בכלל דיבידנד ואז נוכל להבין מה היא השקעה בו.

דיבידנד בהגדרה הוא חלוקת חלק מרווחי החברה למשקיעי החברה הלוא הם מחזיקי המניות.

כאשר לחברה נוצרים רווחים מהפעילות שלה, עומדות בפניה 3 אפשרויות:

1. השקעת הרווחים בעצמה על מנת לצמוח

2. חלוקת הרווחים למשקיעים ובכך היא מתמרצת אותם להשקיע עוד

3. שילוב של אפשרויות 1+2, שזהו המקרה הנפוץ בחברות שמחלקות דיבידנד.

למה שחברה לא תשקיע בעצמה את כל הרווחים?

בואו נבין את זה עם דוגמה…

 

  • בשוק מסוים יש 50 אנשים שכולם רוצים לקנות שתי יחידות ממוצר “בננת הפלא” של החברה, כלומר השוק רוצה 100 יחידות “בננת הפלא”. 
  • כיום החברה מייצרת 100 יחידות מהמוצר אך היא חוזה גידול בביקוש ל120 יחידות “בננת הפלא” בשנים הבאות. כפי שניתן לראות, אין לחברה צורך לקנות המון מכונות שייצרו לה מעבר ל120 היחידות המתאימות לביקוש, משום שכל יחידה נוספת תיזרק לפח.

  • לכן, היא תשקיע בעצמה את מה שהיא צריכה כדי לייצר 120 יחידות, ואת שאר הרווחים שנותרו תחלק למשקיעים (=הדיבידנד) ובכך תגרום להשקעה חוזרת ואף גדולה יותר בחברה ע”י תמרוץ המשקיעים. (יש לציין שאפשר לחלק גם דיבידנד ב”עין” וזו יכולה להיות חלוקת מניות במקום כספים)

  • איך השקעה כזו מתמרצת את המשקיעים? אם חברה מסוימת נותנת לכם “מתנה” כל תקופה, לא תרצו להישאר בה ואף להגדיל את ההחזקה שלכם בה? נראה לי שכן 😉לא רק זאת, אחרים שרואים שקיבלת את ה"מתנה" מהחברה, רוצים להשקיע גם כדי לקבל את הדיבידנד הזה בעתיד

חלק א' - מהי השקעה בחברות דיבידנד

רובנו יודעים שאם אנחנו קונים מניה במחיר מסוים, ומוכרים אותה במחיר יקר יותר, הרווחנו כסף.

במידה ונרצה להרוויח בשיטה הזו, נחפש חברות שאנו צופים להן צמיחה מהירה בעתיד אשר תעלה את מחיר המניה בעתיד בהתאם ובכך נרוויח מעליית המחיר.

אבל, אם אני רוצה הכנסה חודשית? או הכנסה רבעונית? הכנסה דו שנתית? האם אני פנסיונר שעדיין רוצה להיות מושקע בשוק ההון אבל לדעת שכמעט בוודאות יכנס לי כסף לחשבון? האם אני בחור צעיר שרוצה ליהנות מאפקט הריבית דריבית לאורך השנים?

 

במידה ואנחנו מחפשים את שיטת ההשקעה הזו, אנו בעצם מחפשים חברות שמחלקות דיבידנד באופן קבוע שיוכלו ליצור לנו את ההכנסה המבוקשת.

בשונה ממסחר בבורסה לטווח קצר, השקעה בחברות דיבידנד היא השקעה בחברות לטווח הארוך (אפשר להגיד אפילו הארוך מאוד), במטרה להרוויח מהדיבידנדים שהן מחלקות ולאו דווקא להסתמך על עליית שווי המניה שלהם בכדי להרוויח. 

נשמע פשוט נכון? אז האמת, שזה די פשוט.. אבל עדיין צריך להבין כמה דברים בסיסיים על מנת לעשות את זה בצורה הנכונה. השקעה בחברות דיבידנד יכולה להיות פשוטה עד כדי הוצאת רשימת המניות מאתר אמין כלשהו שדירג חברות שמחלקות באופן קבוע וכך בסבירות גבוהה תקבלו את ההכנסה הנדרשת. אך אם נרצה למקסם את הדיבידנדים שנקבל ונרצה למקסם את אפקט הריבית דריבית נצטרך לעבוד קצת, מה גם שרוב האנשים לא יודעים האם הם באמת יכולים לסמוך על מקור מידע כלשהו.

נתון נוסף שנחמד לדעת אותו לפני שנבין לעומק את ההשקעה הזו הוא שנתוני העבר מראים כי חברות אשר חילקו דיבידנדים בעבר היו מנוע הצמיחה הראשי של השווקים. ניתן לראות בגרף הבא את התפלגות הרווחים על פי סיווג חברות ע”י חלוקת דיבידנדים:

תשואות-SP-500 - נובה קאפיטל

דגשים להשקעה בחברות דיבידנד

 אנו נרצה לשים דגש על 4 דברים בחברה שנרצה להשקיע בה כהשקעת דיבידנד:
1. תשואת הדיבידנד – Dividend Yield
2. היחס בין הרווח של החברה לדיבידנד שחולק – Payout Ratio
3. סטטיסטיקת חלוקת הדיבידנד בעבר – Past Divident Statistics
4. המצב הפיננסי של החברה – Fundementals

בואו נתחיל לדבר על כל אחד מהפרמטרים ונבין למה הוא חשוב לבחירה שלנו
(ממליץ לעשות קצת מתיחות והתרעננות לפני):

1. תשואת הדיבידנד (גודל הדיבידנד לעומת מחיר המניה) - Dividend Yield

בנוסחה פשוטה:

נוסחת-תשואת-דיבידנד

לפני שבכלל נתחיל לדבר לפרק ולהבין אותו לעומק. זה די ברור שנקודת ההתחלה שלנו כמובן צריכה להיות שתשואת הדיבינד תהיה גדולה יותר מריבית חסרת הסיכון במשק (מבחינתי תתייחסו לתשואת האג”ח בארה”ב ל10 שנים שמסתובבת סביב ה2-3% כבר שנים.) ולכן תמיד נחפש תשואת דיבידנד שהוא מעל 3%. במידה ולא, למה שאחשוף את עצמי לסיכון מיותר בתמורה לאותם רווחים? (מי שענה “בשביל הריגוש” – יציאה מהמדריך נמצאת כאן“)

עכשיו בואו נצלול קצת לתוך הנתון.. ניתן לראות כי ישנם שני דברים המשפיעים על תשואת הדיבידנד, הדיבידנד עצמו ומחיר המניה.
לכן, הרבה משקיעים מצליחים ליפול ב“מלכודת תשואת הדיבידנד” וללכת על המניות עם התשואה הכי גבוהה, אך במניות אלא כנראה שמחיר המניה פשוט צנח וגרם לתשואה “פיקטיבית” אשר לא תתורגם לרווחים גבוהים בעתיד. למה? משום שאם מחיר המניה יורד, יכול להיות שהחברה לא הכי אטרקטיבית נכון? (במידה והדיבידנד שחולק הוא רבעוני, מכפילים פי 4 לקבל תשואה שנתית ופי 12 באם הוא מחולק חודשית)

דבר נוסף שיכול להטעות בנתון זה, הנו המחשבה על תשואה גבוהה עכשיו תוך כדי וויתור על צמיחה של הדיבידנד, לעומת תשואה פחות גבוהה שיש לה פוטנציאל לצמוח בעתיד ולהפיק לנו רווח גדול יותר.
ישנו מחקר שנעשה בשנים האחרונות שאומר שמאז 1960 הרחוקה.. (אני צעיר מה לעשות.. זה רחוק לי) יותר מ82% מתשואת הS&P 500 הנה מהשקעה חוזרת של דיבידנדים ולאו דווקא מצמיחת החברות.

בתמונה הבאה ניתן לראות את ההבדל בין התשואה שציפו לה לבין התשואה האמתית של הדיבידנדים בחברות עם Dividend Yield שונה:

כפי שניתן לראות, חברות בעלות תשואה נוכחית גבוהה אכזבו לעומת הציפיות, בעוד שחברות עם תשואה ממוצעת (4-6) הניבו כמעט בדיוק את התשואה הצפויה. הדבר הזה יתחבר לנו בסוף המדריך להשקפה הכללית על איך להשקיע בשיטה זו.

2. יחס הדיבידנד שחולק - Payout Ratio

זהו בעצם היחס שאומר לנו כמה רווחים החברה מחלקת למשקיעים שלה מתוך הרווח הנקי שלה, כאשר אנו מסתכלים על הנתון הזה, אנחנו צריכים להבין דבר מאוד פשוט:

נמוך (מתחת ל40%) = רע
אם החברה לא מחלקת לנו מספיק מהרווחים שלה, זאת אומרת שאנחנו לא ממקסמים את הרווחים שלנו מהדיבידנדים ויכולים לחפש חברה שמחלקת יותר מהרווחים שלה.

גבוה מידי (מעל 70%) = רע
אם החברה מחלקת לנו יותר מידי מהרווחים שלה, זה אומר שהיא לא משאירה לה מספיק רווחים בשביל לצמוח ולגדול ובכך להגדיל את הדיבידנדים העתידיים שלנו

באזור ה40%-70% = טוב
באזורים הללו אנו יודעים כי החברה גם מתגמלת את המשקיעים שלה במספיק מהרווחים וגם משאירה לעצמה מספיק כדי להתפתח ולצמוח בעתיד ובכך להגדיל את הדיבידנדים העתידיים שלנו.
לעתים החברה תחלק יותר מ70% למשך כמה חילוקי דיבידנדים ואפילו במידה ותבדקו את הנתון הנ”ל יהיה רשום מעל 100% (לרוב מעל 100% אומר שהייתה קנייה חזרה של מניות והנתון מוטה)

אין יותר פשוט מזה נכון? 😊

3. דיבידנדים שחולקו בעבר - Past Dividends

אחד הדברים הכי חשובים שאנחנו צריכים לבדוק.

  • האם החברה חילקה בעבר דיבידנדים? אם כן, כמה שנים אחורה?
    כמובן שנרצה לראות שהחברה חילקה לפחות 10 שנים אחורה בעדיפות ל- 15 שנים+

  • אופן החלוקה, האם החלוקה גדלה משנה לשנה? האם הייתה תנודתית? נעדיף חלוקה שגדלה משנה לשנה אך גם דיבידנד באותו הגודל הוא בסדר. במידה ונראה דיבידנד שקטן משנה לשנה או מרבעון לרבעון, נבין שהחברה במצב פחות טוב או שהיא מתחילה לשים דגש גדול יותר על צמיחה ומזרימה יותר כספים לכיוון הזה ובכך מורידה לנו את כדאיות ההשקעה בה כהשקעת דיבידנד. דיבידנד שקטן מתקופה לתקופה נוגד בבסיסו את מה שאנחנו בעצם מחפשים – דיבידנד צומח.
בדיקת-פיקוח-על-ברוקר-FINRA-מדריך-השקעות-בשוק-ההון-כדאיות-השקעה-דרך-ברוקר-זר-1024

4. פרמטרים פיננסים של החברה - Fundamentals

פרמטריים פיננסיים בסיסיים על מנת לוודא שהחברה יציבה פיננסית ונמצאת במצב שמקנה לה אפשרות לצמוח ולהגדיל את הרווחים בעתיד.
אז ככה, מי שלא ירצה להיכנס לנתון הזה כי הוא מסובך לו מידי, יכול להפסיק את המדריך כאן ולגשת ישר לפסקה הבאה. מי שרוצה לעשות את העבודה כמו שצריך, כי בכל זאת זוהי השקעה של כמה שנים טובות קדימה, מוזמן לעבור איתי ביחד על הסעיף..
(בהסתכלות על מאפיינים אלה תמיד עדיף להשוות מניות שנמצאות תחת אותה תעשייה או לפחות באותו הסקטור)
– תוכלו למצוא את פרטי הדו”חות באתרים כמו Finviz, MarketWatch, Yahoo Finance ועוד.. –

  • “מכפיל הרווח” – P/E

    במילים פשוטות ולא בהגדרה הלא מובנת שלו, זהו יחס שמראה תוך כמה זמן נחזיר את ההשקעה שלנו בנכס. אנו נרצה P/E שהוא נמוך מ30. (יש נתון שנקרא גם Forward P/E שהוא בעצם התחזית של הP/E קדימה, אך פה אתם נסמכים על תחזית של נתון ולא על נתון בפועל – אני אישית עדיין מעדיף אותו ואף יותר נתון בשם PEG אך התעשייה מסתמכת בעיקר עליו.)

  • שווי השוק של החברה – Market Cap

    נתון שנוי במחלוקת לחלוקת דיבידנד, אבל אני ממליץ ללכת על חברות Mid Cap ומעלה זאת אומרת עם שווי שוק של מעל 10 מיליארד דולר ובעדיפות לגדולות יותר – לא לשכוח שאנחנו מחפשים את החברות הגדולות והיציבות ולא את חברות הצמיחה שלא ירצו לחלק לנו מהרווחים שלהן.

  • שווי השוק של החברה לעומת תזרים המזומנים החופשי שלה – Price / Free Cash Flow

    ככל שתזרים המזומנים החופשי שלה יותר גדול, כך לחברה יש יותר כספים פנויים להתרחבות שלא קשורה בבסיס הנכסים שלה בעתיד. בדרך כלל כשמחפשים מניות צמיחה רוצים שהנתון הזה יהיה מתחת ל- 15, בגלל שאנו מחפשים מניות דיבידנד ואנו רוצים חברה שכבר בתהליך צמיחה ויציבה יותר, אנו נלך על חברות עם P/FCF מתחת ל-30.

  • תשואה על ההון המושקע – ROIC.

    פה אנו בודקים מה החברה יכולה לעשות עם הכספים המושקעים שלנו, בכמה היא יכולה להגדיל אותם באמצעות הפעילות שלה. לא אכביר במילים כאן ופשוט אגיד לכם שתשואה דו ספרתית לאורך השנים היא לרוב סימן שהחברה היא מאוד רווחית ויעילה.

  • צמיחה במכירות החברה – Sales Growth

    חיסור של הכנסות בתקופה אחת וההכנסות בתקופה אחרת (תקופה מקבילה בשנה שעברה או רבעונים קודמים). כמובן שנרצה לראות גידול במכירות משום שגם הנתון הזה יראה לנו כי החברה צומחת ויש לה פעילות עסקית יעילה.

  • החוב לעומת רווחי החברה – Net Debt / EBITDA

    מראה לנו תוך כמה זמן החברה יכולה להחזיר את החוב שלה תוך שימוש ברווח התפעולי שלה והוא ממד למינוף החברה. כלל האצבע הוא שלא נרצה להשקיע בחברות שהיחס בהן הוא יותר מ3, אך חברות עם הכנסה מאוד

    יציבה יכולות להגיע גם ליחס של 4 ו-5.

  • חשוב לא לשכוח שאנחנו צריכים להשוות פה מניות שפועלות באותה תעשייה או לפחות באותו הסקטור-

  • ישנם עוד פרמטרים פיננסיים שבודקים על ידם אך גם אלו הם די ויותר –

  • טיפ: מבחינה סטטיסטית מניות בסקטורים: מוצרים בסיסיים, תשתיות, ופיננסיים הניבו את הדיבידנדים הכי גבוהים ועקביים.

חלק ב' - בניית תיק דיבידנדים

-חשוב להגיד שחלק זה מובא מהניסיון שלי ויכול להיות שאחרים
לא יסכימו עם כך, בכל מקרה, אין כאן נכון או לא נכון באופן מוחלט.

האם תיק השקעות יעיל חייב להיות מורכב כולו ממניות דיבידנד? ממש ממש לא! תיק ההשקעות בהחלט יכול להיות מורכב רק ממניות דיבידנד, אך זוהי לאו דווקא הדרך הנכונה. ניתן להשיג תשואה גבוהה יותר בהשקעות מסוג אחר, למשל עקיבה אחר מדדים רחבים, אך כמו שכבר הזכרנו, מניות דיבידנד הן מנוע הצמיחה של השוק.

בואו נבחן ביחד כמה מקרים..

  • האם אני בחור/ה צעיר/ה שרוצה לקבל מקסימום תשואה?

    אז עלי לבחון את האפשרות של החזקת מדדים פסיביים ופשוט להמתין לצמיחה עם השנים.

  • האם אני צריך הכנסה חודשית מסוימת ובשאר אני רוצה להשיג תשואה
    מקסימלית?


    כאן תצרכו לעשות חישוב קטן אבל די פשוט:

    1. אתם צריכים לדעת מה גודל הדיבידנד הממוצע שאתם מצפים לו
        (ממוצע בין החברות שנרצה להחזיק)

    2. אתם צריכים לדעת כמה הכנסה פסיבית אתם רוצים.

    דוגמה על תיק של מיליון ש”ח:
    נניח ואני רוצה הכנסה חודשית של 2000 ש”ח כל חודש
    והדיבידנד הממוצע שאנימצפה לקבל מהמניות שבחרתי הנו 5%.

נוסחת-חישוב-דיבידנד

זאת אומרת שבשביל לקבל בממוצע 2000 ש”ח בכל חודש, אצטרך להשקיע כמחצית מהתיק שלי לפחות במניות מחלקות דיבידנד. במידה והייתי צריך יותר מ2000, הייתי מגדיל את החלק המוקצה למניות אלו.

לא לשכוח שקיים גם מיסוי על דיבידנדים ולכן תמיד נרצה לחשב את ההכנסה הרצויה לאחר המס.

  • האם אני מסתמך על הכספים האלו על מנת להתקיים באופן שוטף?

    במקרה הזה חלק משמעותי מהתיק צריך להיות מושקע במניות דיבידנד אשר יספקו לכם את גובה ההכנסה הנדרשת עם כרית ביטחון מספקת.



כפי שאתם רואים, השקעה בדיבידנד היא לאו דווקא תחליף להשקעה פסיבית במדדים אלא יכולה להגיע כתוספת לכך בהתאם לדרישות שלנו.

חלק ג' - מיסוי

מיסוי – איך בכל הולך כל העניין הזה של מיסוי על דיבידנדים?
זה הולך להיות קצר וקולע 🙂

בישראל דיבידנדים נכנסים לקטגוריה של “רווחי הון” ונלקחים כמס במקור, זאת אומרת שכאשר הדיבידנד מחולק כבר לקחו לכם את המס עליו.

ישראל: יחיד – 25%, בעל מניות מהותי – 30%, מפעל מאושר – 20%, חברה – 0%

ארה”ב: במקרה הזה באסה לנו שאנחנו ישראלים, ישנה אמנת מס בין ישראל לארה”ב ולכן על פי סעיף 12 לאמנה ינכו לנו שיעור מס בגובה 25%. תושב אמריקאי מחויב על פי מדרגות המס בארה”ב.

קרנות איריות מחלקות: לא לוקחות מס בחשבון ממוסה, בחשבון פטור ממס גובה 10% מס.

ניתן לראות כי ישנו יתרון לקרנות האיריות במיסוי על דיבידנדים.

חלק ד' - תוכניות השקעה חוזרת בדיבידנדים

תכניות השקעה חוזרת בדיבידנד – DRIPs

הנושא הזה הוא די פשוט אך הרבה אנשים לא מודעים לכך שהוא בכלל קיים.

התכניות האלה מופעלות על ידי המון חברות בשוק. הפעולה שתכנית כזו עושה היא רכישה של עוד מניות מהחברה (מהרזרבות של החברה ולא ממניות נסחרות בשוק) לאחר קבלת דיבידנד מהחברה.

זאת אומרת, שבמקום לקבל דיבידנד הן פשוט ירכשו בשבילי עוד מניות בחברה ובכך אגדיל את הנתח שלי.

החברות יכולות להפעיל את התכניות הללו ישירות, דרך צד שלישי או דרך חברת ברוקראג’.

הכוח של השקעה בדידבינדים - נובה קאפיטל - מדריכים להשקעות

נכון, אתם יכולים לעשות זאת עצמאית ולקנות פשוט עוד מניות
של החברה בעצמכם, אבל יש פה כמה בונוסים..

  • אין עמלות דרך ברוקרים בתכניות אלה משום שהרכישה היא רכישה ישירה מהחברה. (יש לשים לב שהקנייה היא ישירה דרך החברה ולא דרך צד ג’ ושבאמת הרכישה היא ישירה ללא עמלות נוספות.

  • הקנייה היא אוטומטית ואינה מצריכה פעולה מצדכם. (ישראלי עצלן מצוי שכמותי)

הרבה חברות גם נותנות הנחות למי שקונה מניות דרך התכניות הללו שנעות בין 1-10% ממחיר המניות.

אז ניתן לראות שבזכות תכניות אלו אנחנו יכולים להשקיע חזרה את הדיבידנדים על מנת להנות מריבית דריבית וגם להוריד את עלות הבסיס של קניית מניות החברה.

 

יופי הבנתי גם את זה.. איך נכנסים לתכנית שכזו במידה ואני רוצה?

  • אם אצל הברוקר שלכם קיים מקום ייעודי לכך, אז התהליך ממש פשוט ועושים אותו משם – (כמעט אצל כל הברוקרים הגדולים בארה”ב הדבר קיים: Interactive, TD-Ameritrade ועוד..)
    אם זה לא קיים אצל הברוקר שלכם …

דמי ניהול בקרנות:

  1. חיפוש חברות שמפעילות תכניות כאלו – אתם כבר יודעים למצוא מניות דיבידנד טובות, פשוט תחפשו מתוך הסל שהכנתם חברות שגם מפעילות תכניות כאלו עם חברנו הטוב דוקטור גוגל.

  2. אתם חייבים קודם כל להיות בעלים של מניות בחברה על מנת שתוכלו להירשם לתכנית.

  3. יצירת קשר עם החברה \ מילוי טפסים או יצירת קשר עם הסוכן המקשר שלה. אני יודע שזה נשמע מפחיד, אבל החברות עשו עבודה טובה בלהדריך אותנו.
    כדי לראות דוגמה לתוכנית כזו על חברת Abbott (ABT) – לחצו כאן

    3.1. דרך האתר DirectInvesting תוכלו לחפש חברות
           עם תוכניות Drip ולהיכנס ישירות להרשמה אליהן.

    תמיד תזכרו, זה מפחיד -רק- כי אתם עוד לא מכירים את זה..

סיכום וסיימנו - כל המדריך בפסקה אחת!

קודם כל תשאלו את עצמכם שאלה בסיסית: האם אתם מחפשים הכנסה פאסיבית? האם אתם מחפשים השקעה בטוחה לטווח הארוך? אתם מבוגרים שרוצים ליהנות מהכנסות תקופתיות? אתם צעירים שרוצים להרוויח מאפקט הריבית דה ריבית לאורך השנים ולצבור הון?

במידה ועניתם על אחד הקריטריונים, אתם מתחילים את התהליך ותרצו להמשיך ולבחון פרמטרים בחברה שנשקיע בה.

  • נרצה שתשואת הדיבידנד תהיה מעל ריבית חסרת הסיכון בשוק כדי שבכלל יהיה לנו כדאי להשקיע בצורה זו, אחרת, נעדיף לשים את הכספים באגרות חוב \ פיקדונות ואף ראינו כי תשואת הדיבידנד ברמות של 4-6% הניבו את התוצאות הכי עקביות לאורך השנים.

  • אנו נרצה שיחס החלוקה של הדיבידנד יהיה בין 40-70% בכדי שנבחר חברות שיש להן פוטנציאל טוב להגדיל את הדיבידנדים בעתיד וכמובן שנרצה לראות שהחברה היא רווחית לאורך השנים ויציבה פיננסית עם פוטנציאל צמיחה לעסקים שלה.

  • נרצה לראות שהיא חילקה דיבידנדים בעבר באופן שוטף (מינימום 10 שנים אחורה).

  • נרצה נרצה לבחון את מצבה הפיננסי של החברה ולראות שהיא יציבה ובעלת פוטנציאל צמיחה.

  • נרצה לשקול הרשמות לתוכנית ה DRIP של החברה במידה ויש לה אחת כזאת.


אחרי כל זה, כל מה שנשאר לנו הוא להחליט על חלוקת התיק בין מדדים פסיביים ומניות דיבידנד בהתאם לדרישות שלנו.

מקווה שהצלחתי להציג את הנושא הדי מורכב הזה בצורה יחסית פשוטה! בהצלחה לכולם ומי ייתן והדיבידנדים יהיו טובים אליכם!

– חשוב להבין שתורת ההשקעה בדיבידנדים איזה חקוקה באבן ויש כמה שיטות לבחירה שלהם –

שתפו את המאמר

פוסטים דומים

שעות הפעילות

  • ראשון-שישי, 10:00-20:00

רשתות חברתיות

עמודים

בית

אודות

שירותים

הצוות

יצירת קשר

מקצועיות, חדשנות, ושאיפה למצוינות

שעות הפעילות

  • ראשון-שישי, 10:00-20:00

רשתות חברתיות

מקצועיות, חדשנות, ושאיפה למצוינות

קישורים מהירים

מדיניות פרטיות

תנאי שימוש

בלוג

עמודים

בית

אודות

שירותים

הצוות

יצירת קשר