הסיבות הנפוצות להפסדים בשוק ההון – כל המרבה הרי זה משובח!

טעויות-במסחר-בשוק-ההון-סמארט-טרייד-תום-רוכמן-נובה קאפיטל

המדריכים כתובים בלשון זכר לשם הנוחות אך מיועדים לכולם/ן!

פוסט מתגלגל…

בכל חודש אני אפרסם סיבה אחת שמכשילה סוחרים בשוק ההון. את הסיבות הנפוצות להפסדים במסחר בשוק ההון. אני אמנה מהניסיון האישי שלי ולא מאיזה Playbook, סיבות אמיתיות שאני רואה שמציבות מחסום בפני סוחרים שאם הם יזהו אותן ויטפלו בהן, הן כנראה בחיים לא יהפכו לסוחרים רווחיים לאורך זמן. סדרת הפוסטים מיועדת בעיקר לסוחרים מתחילים בשוק ההון אבל בהחלט יכולה לתרום גם לסוחרים מנוסים יותר. 

את הפוסט הראשון בסדרה ניתן למצוא כאן: "זה לא עובד לי"

את הפוסט השני בסדרה ניתן למצוא כאן: "נבואה ניתנה לשוטים"

פוסט מספר 3 - כל המרבה הרי זה משובח!

איזה משפט… אני יכול לחשוב על יותר מקרים שהמשפט הזה
לא נכון מאשר מתי הוא נכון, בלי קשר בכלל לשוק ההון.

בואו נסתכל על זה מנקודת המבט של הסוחר המתחיל ואז מנקודת המבט של הסוחר המנוסה, בסוף אנחנו כנראה נגיע לאותה המסקנה לגבי שניהם. בואו נשנה רק את המשפט לפני שנתחיל לקרוא..
"כל המרבה הרי זה מסובך!

מהניסיון שלי, יש ארבעה סוגים של “סוחרים”:

  • אלה שסוחרים את החדשות – כל פעם מחפשים חדשות, חושבים שאם הם קראו כתבה כלשהי על מניה הם הראשונים שקראו אותה ועוד יכולים לנצל איזשהו מהלך מהחדשה – לגיטימי לדיי טרייד, קצת (הרבה) לא יעיל מסחר סווינג.

     

  • אלה שסוחרים רק על פי הגרף כאילו הוא האחד והיחיד בעולם – אווו גרף גדול ורחום, אנא תן לי את המידע המדהים כדי שאוכל להיות מאסטר בשוק ההון! אבל עכשיו ברצינות, באמת אנחנו יכולים להוציא הרבה מידע מהגרף ומנתונים סטטיסטיים, אבל בין זה לבין להתעלם לחלוטין עם מה שקורה בפועל במציאות, חדשות, אירועים, מצב כלכלי וכד’ יש מרחק גדול.

     

  • אלה שמשלבים חדשות ואת מצב השוק בנוסף לגרף – אין לי מה להגיד, אתם עושים בשכל.

     

  •  אלא שמשלבים ניתוח פונדמנטלי (ניתוח פיננסי והמצב העסקי) עם ניתוח טכני למסחר טווח קצר – אז יש לי חדשות בשבילכם, הקורלציה בין השניים כל כך נמוכה שיש יותר קורלציה עם שריקה של “יהונתן הקטן” והסיכוי שיונה תחרבן לנו על הראש כל פעם שנשרוק את זה מחוץ לבית. 

כפי שאנו יכולים לראות, לא משנה איזה סוג של “סוחרים” אנחנו, כולנו משתמשים במידע,
בין אם מורכב יותר או מורכב פחות, מידע שנותן לנו אינדיקציה שאמורה להיות יעילה.

מידע בשוק ההון הוא סופר חשוב לסוחרים אקטיביים. אז השאלה היא לא אם מידע הוא חשוב,
אלא האם עומס יתר של מידע יכול לפגוע יותר מאשר להועיל.. על זה אני הולך לענות לכם היום.

איזה מידע אנחנו בכלל צריכים?

כדי לסחור במסחר אקטיבי, ברוב המוחלט אנו נשתמש בנתונים טכניים כמו מחירי המניה,
סטיות תקן, תנודתיות, נפח מסחר, מחזורים, תנועת כספים של בעלי עניין ועוד…

השיטה הזו נקראת “ניתוח טכני”. בניתוח טכני אנו יכולים להוציא אלפי פיסות מידע מכל נקודת זמן שנחליט, בין אם לפי גרף או משיכת נתונים יבשה לטבלאות – הנתונים הללו אמורים לעזור לנו להחליט לאילו עסקאות אנו רוצים להיכנס ומתי.

זה מה שאנחנו צריכים לזכור לכל אורך הפוסט הזה.. “לאן להיכנס” “ומתי”. כל מה שאנחנו צריכים מפיסות המידע זה להבין לאילו מניות אנחנו רוצים להיכנס ולתזמן את הכניסה שלנו אליהן. כמובן שיש את העניין של ניהול העסקה וניהול הסיכונים, שאני אישית בטוח מניסיוני שהוא הרבה יותר חשוב מהתזמון, אבל נשאיר את זה בצד בינתיים ונתרכז בתזמון על פי מידע.

כמה זה יותר מידי מידע?

הבעיה היא יותר עם הסוחרים המתחילים יותר מאשר המנוסים, אבל שניהם יכולים להיתקל באותה הבעיה בדיוק: "החיפוש אחר הגביע הקדוש".

סך הכל המטרה שלנו היא סטטיסטיקת עסקאות חיובית שתגרום לנו להרוויח לאורך זמן עם ניהול עסקאות נכון.

גם כאן הסוחרים מתחלקים לכמה קבוצות:

 

  • הסוחרים שעושים שימוש לא נכון בפיסות המידע – עושים שימוש לא נכון בפיסות המידע ובאינדיקטורים ולכן חושבים שהמידע שהשתמשו בו לא תקין ויש צורך לחפש מידע חדש שכן יתרום להם להצלחת העסקאות. שימו לב שהבעיה איננה במידע, אלא באופן השימוש בו. כאן רוב הסוחרים המתחילים נופלים דרך אגב.  אבל זה לא נגמר כאן.. קוראים באינטרנט על איזשהו אינדיקטור, לא מבינים באמת לעומק מה הוא מייצג ואיך צריך לעבוד איתו, פשוט עובדים עם מידע שלמדו במשך 10 דקות והם מצפים שזה יעבוד להם באופן סטטיסטי ברמה טובה. מצטער להגיד לכם… זה לא כזה פשוט 🙂

     

  • הסוחרים שמערבבים אינדיקציות שלא רלוונטיות לשיטת המסחר – ניתוח פונדמנטלי מעמיק עם מסחר יומי למשל. אם אני הולך לעשות עסקה של רבע שעה, איך ניתוח פיננסי של החברה יכול בכלל לעזור לי? אין קשר בין שתי שיטות הניתוח ואפשר להתרכז במאפיינים המתאימים למסחר בדיי טרייד כמו תבניות, נרות היפוך וכד’.

     

  • הסוחרים שיודעים להשתמש בפיסות המידע, אך מנסים מנסים למצוא אינדיקטור סודי – בחיבור אינדיקטורים שאינם קשורים אחד לשני, בשימוש באינדיקטור על אינדיקטור ועוד.. ברגע שיש הבנה של האינדיקטורים, יש ניסיונות למצוא את “האינדיקטור האולטימטיבי”, זה שיגיד לי בדיוק מתי להיכנס ומתי לצאת עם סיכוי הצלחה מטורפים. אני תמיד אומר לעצמי, אולי אני חכם, אבל יש הרבה אנשים חכמים הרבה יותר ממני בעולם, כנראה שכבר היה ידוע לכולם אם היה אינדיקטורים טוב יותר מהאחר. שלא תבינו לא נכון, אני לא אומר שבאופן מוחלט שאי אפשר לשלב בין אינדיקטורים, רק צריך לעשות את זה בצורה נכונה אחרי הבנה עמוקה של חישובי האינדיקטורים והשילובים שלהם.

טעויות-במסחר-בשוק-ההון-סמארט-טרייד-תום-רוכמן

איזה מידע אנחנו כן צריכים?

בסופן של דבר, כל מה שאנחנו צריכים זה סט כלים מספיק טוב שעוזר לנו לקבל החלטה מושכלת בשיטת המסחר שלנו. סט הכלים הזה צריך לעבוד מספיק טוב בצורה סטטיסטית כדי לעזור לנו להרוויח לאורך זמן. אנו יכולים להיעזר במידע על מומנטום, תנודתיות, ביקוש והיצע, נקודות מחירים משמעותיות ועוד… כל אחד צריך לבחור לעצמו את סט הכלים המתאים לו וללמוד להשתמש בהם ביחד בצורה הטובה ביותר.

אני אישית אוהב לשלב אינדיקטורים שנותנים לי מידע מזוויות שונות. למשל, אין לי צורך להשתמש בחמישה אינדיקטורים למומנטום, אלא אני אעדיף להשתמש באינדיקטור למומנטום, למגמתיות, לתנודתיות, למאזן הביקוש וההיצע ועוד… השילוב של פיסות המידע יתן לי את התמונה המלאה על המניה מכל הזוויות ויעזור לי לתזמן את העסקה בצורה טובה ויעילה יותר.


רק זכרו, עומס יתר של מידע בסוף גורם לאיבוד כל המידע!

בהצלחה במסחר!

שתפו את המאמר

פוסטים דומים

שעות הפעילות

  • ראשון-שישי, 10:00-20:00

רשתות חברתיות

עמודים

בית

אודות

שירותים

הצוות

יצירת קשר

מקצועיות, חדשנות, ושאיפה למצוינות

שעות הפעילות

  • ראשון-שישי, 10:00-20:00

רשתות חברתיות

מקצועיות, חדשנות, ושאיפה למצוינות

קישורים מהירים

מדיניות פרטיות

תנאי שימוש

בלוג

עמודים

בית

אודות

שירותים

הצוות

יצירת קשר