הסיבות הנפוצות להפסדים בשוק ההון – נבואה ניתנה לשוטים

סיבות להפסדים בשוק ההון - נבואה ניתנה לשוטים - תום רוכמן

המדריכים כתובים בלשון זכר לשם הנוחות אך מיועדים לכולם/ן!

פוסט מתגלגל…
בכל חודש אני אפרסם סיבה אחת שמכשילה סוחרים בשוק ההון. את הסיבות הנפוצות להפסדים במסחר בשוק ההון. אני אמנה מהניסיון האישי שלי ולא מאיזה Playbook, סיבות אמיתיות שאני רואה שמציבות מחסום בפני סוחרים שאם הם יזהו אותן ויטפלו בהן, הן כנראה בחיים לא יהפכו לסוחרים רווחיים לאורך זמן. סדרת הפוסטים מיועדת בעיקר לסוחרים מתחילים בשוק ההון אבל בהחלט יכולה לתרום גם לסוחרים מנוסים יותר. 

את הפוסט הראשון בסדרה ניתן למצוא כאן: "זה לא עובד לי"

את הפוסט השלישי בסדרה ניתן למצוא כאן: "כל המרבה הרי זה משובח!"

פוסט מספר 2 - נבואה נתנה לשוטים

אני יודע מה אתם הולכים להגיד… “רגע, אבל אתה גם עושה מסחר אקטיבי ומנסה לנבא מה יקרה לא?” אז התשובה שלי לזה היא כמובן, לא! נבואה יכולה להתפרש בכמה אופנים, אבל אני הולך לתת דגש על שאלות שראיתי בשבועות האחרונים שממש גרמו לעיניים שלי לדמם (כן אפילו יותר מהנפילות שהיו לפני הבחירות)

במסחר לטווח הקצר, לרוב נעשה שימוש בשיטה הנקראת “ניתוח טכני” – הניתוח הזה מתבסס על נקודות מחירים משמעותיות בעבר שנבעו כמובן מביקוש והיצע ספציפי ברמות מחירים אלו. 

בשיטת ניתוח זו, משתמשים בנתונים סטטיסטיים רבים כמו רמות מחירים, תנודתיות, סטיות תקן, כמות עסקאות שהתבצעה, מרחק מהממוצע ועוד.. כפי שאתם מבינים, אלו נתונים סטטיסטיים מהעבר.

בשילוב עם שיטת ניתוח זו, יש המוסיפים פרמטרים נוספים כמו ניתוח פונדמנטלי שטחי על החברה או קריאת חדשות והבנת המצב והסביבה העסקי של החברה ביחס לשוק עצמו.

אישית, אני מאוד תומך בשילוב כלים, על פונדמנטלי לטווח הקצר יש לי מה להגיד אבל זה כבר בפעם אחרת.

אז מה השאלות שגרמו לעיניים שלך לדמם?

לפני שאכתוב אותה, אני רוצה להדגיש שאני קצת מקצין פה ואני לא מנסה להעליב אף אחד, אלא רק להאיר ולהעיר על טעות בסיסית שאני מקווה שבעתיד תגרום לכם להיות סוחרים טובים יותר.

והנה השאלות:

“אז מה אתם אומרים, איך הבורסה הולכת להיפתח מחר?” 

“הבורסה תיפול היום?”

“כדאי להיכנס לשורטים? שמעתי שביידן הולך להפסיד והבורסה תתרסק ביום שני”

“אתם חושבים שהבורסה תעלה ביומיים הקרובים? אני רוצה להיכנס ללונגים”

“האם מניית XYZ תעלה מחר?”

 

התשובה שאני ממש אבל ממש רוצה כל פעם לענות על השאלה הזאת היא: 

“לדעתי הבורסה תבצע שלושה פליקפלאקים לאחר, לאחר מכן, תנחת בזווית של 45 עם גב שפוף תבצע פה דה בורה, קפיצת בורג לאוויר מבעד לחישוק אש ותנחת ב 0.47% + לאחר שהזנב שלה עלה באש בגלל החישוק” 

נובה קאפיטל - הסיבות הנפוצות להפסדים בשוק ההון

שימוש נכון בניתוח הטכני יכול (וצריך) להעלות את סיכויי ההצלחה שלכם במסחר לטווח הקצר. כפי שאמרתי, שיטת ניתוח זו כאמור מתבססת על נתונים סטטיסטיים בעבר על מנת לחזות את ביצועי המניה בעתיד הקרוב. 

אבל רגע! זאת נבואה! שיקרת לי!

אז לא. יש נבואות ויש נבואות. כמו שיש שוקולד השחר ויש נוטלה ושוקולד השחר זה לא באמת ברמה של הנוטלה? גם כאן.

אי אפשר לחזות מה הבורסה / המניה תעשה עד תאריך ספציפי במיוחד ובדגש כאשר מדברים על יום או יומיים. 

מה שנכון לעשות בעזרת ניתוח לטווח הקצר, הוא לנסות לחזות את מצב הביקוש וההיצע, את מצב המחירים ביחס אליו, את הכיוון, המומנטום שלה ורמות מחירים עתידיות קריטיות. 

אני לא יודע להגיד לכם תוך כמה זמן מניה תעלה, אני יודע להגיד שמבחינה סטטיסטית, יש כרגע למניה מומנטום חיובי ונטייה לעלות או שהיא נמצאת ברמות תמחור גבוהות / נמוכות ביחס לתקופה האחרונה. כמה זמן זה ייקח? לצערי כדור הבדולח שלי נשבר זמן, אין לי ולא צריכה להיות לי תשובה לשאלה שכזו. אני יכול לבחון את העבר ולנסות לשער על פי ממוצע וסטיות תקן וגם אז, אף אחד לא מבטיח לי שזה יקרה בתוך תקופת הזמן הזו אם בכלל.

אז מה כן צריך לעשות?

אחד הדברים שצריך כדי להיות סוחרים טובים ויעילים הוא כל הזמן לחשוב על איך אנחנו בונים את התיק שלנו בהתאם לתקופה ולעסקאות הפעילות והעתידיות שלנו. אני לא רוצה לדעת מה יקרה מחר או בשלושה ימים הבאים, אני רוצה לדעת שרוב העסקאות שלי מתואמות עם השוק, שבחרתי את העסקאות הטובות ושבניתי את התיק עם האיזון שמתאים למצב הנוכחי. כל השאר, זה ניהול העסקאות השוטף ותקווה קטנה בלב. 

 

לסיכום:
ביקוש והיצע, מומנטום, רמות מחירים משמעותיות, סטיות וסטטיסטיקה,
חיזוי מושכל על פי פרמטרים עם ניהול סיכונים נכון… לא נבואות!

בהצלחה במסחר!

שתפו את המאמר

פוסטים דומים

שעות הפעילות

  • ראשון-שישי, 10:00-20:00

רשתות חברתיות

עמודים

בית

אודות

שירותים

הצוות

יצירת קשר

מקצועיות, חדשנות, ושאיפה למצוינות

שעות הפעילות

  • ראשון-שישי, 10:00-20:00

רשתות חברתיות

מקצועיות, חדשנות, ושאיפה למצוינות

קישורים מהירים

מדיניות פרטיות

תנאי שימוש

בלוג

עמודים

בית

אודות

שירותים

הצוות

יצירת קשר